3 generelle tips til at finde det helt rigtige padelbat – og mine personlige erfaringer, som jeg ikke vidste var vigtige egenskaber for mit valg af bat

3 generelle tips til at finde det helt rigtige padelbat – og mine personlige erfaringer, som jeg ikke vidste var vigtige egenskaber for mit valg af bat

Jeg har lige skiftet mit elskede Nox Luxury titanium 18k ud med Nox mp10 luxury. 

Men hvorfor? En af de store forskelle på de to bat er formen, hvor jeg er gået fra et diamantformet bat til et rundt bat. I teorien skulle det være lettere at få føling med bolden og med et større sweetspot, skulle det også være nemmere at ramme bolden rigtigt.

Jeg var ellers blevet habil til at ydnytte mit diamantformede bat, hvor sweetspottet er mindre og placeret mere i toppen af battet, men jeg har haft særligt svært ved at styre det i de mere komplicerede slag, som bandeja og vibora. Når jeg ramte bolden korrekt var slagene pointgivende, men det var også med langt større risiko, end jeg føler at jeg behøver nu med mit runde bat. Omvendt lægger min bandeja nu ikke så tungt, men jeg slår flere slag ind, som er af en god kvalitet, hvilket på længere sigt skaber mere stabilitet. Så hvad er vigtigst, og hvad vil du med dit spil? Det skal du gøre op med dig selv, når du skal vælge det rigtige bat for dig. 

Min oplevelse er, at mange får købt rigtig mange forskellige bat før de finder det rigtige for dem (hvis de overhovedet finder det), og det kan være en dyr affære og besværliggøre spillet. Det kan derfor være en hjælp at sætte sig ind i de generelle forskelle og tage stilling til, hvad der passer til dig og dit spil. Måske nogle af mine personlige erfaringer også kan være en hjælp for dig. 

Du skal først og fremmest benytte dig af, at en masse centre tilbyder en battest. Så kan du mærke på egen krop, hvordan battet føles. Man kan desværre ikke læse sig til det, så du SKAL på banen og prøve af om teori og praksis spiller sammen. 

Forud for dette, så vil jeg anbefale dig at tage stilling til følgende, så du kan spore dig lidt mere ind på, hvad du gerne vil have ud af battet:

  1. Formen på battet. Hvis du ikke kender til de essentielle forskelle på formen, så kan du f.eks læse mere om dem her: teori om padelbat . Det runde bat bliver først og fremmest beskrevet som et godt begynder bat. Det er det også, da det er nemmere at styre ift. balancen og det større sweetspot, men det var en af grundene til, at jeg i første omgang valgte det fra, da jeg i hvert fald ikke skulle gå i kategorien af begyndere ;-). Jeg har nu erfaret, at det slet ikke behøver at være et dårligt valg for en bedre spiller (ikke for at sammenligne men Miguel Lamperti spiller med rundt bat). Jeg tror, det er et godt valg for mit spil, da jeg vil kunne drage fordel af en større sikkerhed. Det fører videre til næste punkt.
  2. Aggressiv vs. defensiv spiller. Som højreside spiller kan det også være et godt valg med et rundt bat, da din opgave på banen er at være den sikre spiller, som altid kan spille bolden ind – til gengæld er du ikke den som skal kunne afgøre bolden med et vindersmash. Så hvor spiller du på banen, og hvordan er din spillestil? Har du en fast makker, hvor I skal fordele rollerne på banen, så du evt. kan komme nærmere, hvem du er på banen? Lav gerne en lille analyse.
  3. Vægten på dit bat og fordelingen af vægten. Det er b.la. vigtigt for at undgå skader. Tunge bat kan nemt komme til at belaste armen, og det er en ærgerlig skade at pådrage sig. Personligt vil jeg altid gå efter et bat, hvor vægten er ligelig fordelt, da jeg får ondt i armen af et bat der er for hovedtungt. Så har du lidt problemer arm/skulder, så er det måske også et godt valg for dig. I et rundt bat er vægten også tættere på grebet end på hovedet, hvilket får battet til at føles lettere. Vægten kan også variere inden for det samme bat, så derfor er det også godt at afprøve battet først. Vægten af mit nye bat er i den højere ende af et kvindebat at være, men fordi det er rundt og den er ligeligt fordelt, så er det ikke en belastning for armen. Det gør også at battet har lidt mere power, selvom det primært ruster sig på kontrol. Hvis du gerne vil have denne kombi, så har vægten noget at sige, samtidig med et bat lavet med EVA gummi.   

Jeg er også blevet særligt glad for at grebet har ekstra længde. Jeg spiller med dobbelt baghånd, og når jeg spiller meget, så kan jeg godt få ondt i min højre hånd, da der ikke var plads på grebet til begge hænder. Jeg glæder mig til at spille meget mere med mit nye bat, når verden åbner op igen 🙂

Nox har padelbat til alle niveauer og typer af spillere, så du kan altid spørge os til råds, hvis du vil have hjælp i kampen om at finde det helt rigtige bat for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top